томати у власному соку на зиму

40 хв.
10 порцій
Томаты в собственном соку на зиму
teleginatania, stock.adobe.com
0

Який би маринад я не пробувала, найсмачніші виходять томати у власному соку. Для цього рецепта можна купити окремо м'які помідори і окремо щільні. Так їх не доведеться сортувати, а значить вдасться заощадити дорогоцінний час.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте і розсортуйте: в одну сторону складайте м'які і великі, в іншу - щільні і дрібні. Якщо всі овочі однакові, просто розділіть їх навпіл.

М'які помідори наріжте невеликими шматочками, видаліть зелені прожилки і пошкоджені ділянки. Пропустіть помідори через соковижималку.

Перелийте сік в каструлю з товстим дном і на повільному вогні доведіть до кипіння. З'явиться багато піни, перемішайте і вона впаде. Всипте цукор, сіль, лимонну кислоту і варіть 20 хвилин.

У підготовлені банки помістіть лавровий лист і суміш перців горошком. Періодично струшуючи банку, щільно укладіть дрібні помідори.

В окремій каструлі закип'ятіть воду, залийте банки з помідорами до верху, прикрийте кришками і залиште прогріватися на 20-30 хвилин.

Злийте воду. Замість неї залийте в банки киплячий томатний сік. Закатати, переверніть догори дном і гарненько укутайте теплою ковдрою. Добре прогріті банки відмінно зберігаються кілька років і ніколи не «стріляють».

Ольга Безнoсюк
Рецепт додав(а):
Ольга Безносюк
вам сподобався рецепт?
0 коментарів